Ahogy véget ért a szünet, azonnal beköszöntött hétfőn az igazi, tényleg nagyon ősz... Levelek elkezdtek nagyon sárgulni és hullani, és a hőmérséklet is lehűlt. Reggel már kimondottan kesztyűs idő van, főleg a biciklizéshez. És ha jobban belegondolok, azóta nem láttam a napot sem, hogy újra elkezdtődött a suli... Folyton fehér felhő/sűrű köd van. De ez a köd tényleg olyan sűrű, hogy reggel teljesen elázik az ember mire beér a suliba, mintha esett volna az eső. Alattomos egy dolog ez. Elég nyomasztó, nem is csoda hogy ennyit isznak ezek az északi népek, azt hiszem nem tudnék hosszabb távon itt élni ilyen körülmények között. Ja és miután óraátállítás is volt, így már délután 4-kor sötétedik rendesen. De ennek ellenére szeretem ezeket az őszi színeket, úgyhogy egyik délután elmentem fényképezni a környékret. :) Egyébként már nagyon kísért a gondolat, hogy közeleg az a reggel, amikor kinézek az ablakon és fél méteres hó fog fogadni... Na az még egy újabb kihívást fog jelenteni, de erre azt hiszem még jobb nem gondolni. :)

Hétvégén Imolának szülinapja volt, ezt meg kellett ünnepelni, ezért 3 napos parti hétvégét terveztünk. :) Csütörtökre a szokásos A-bar volt a terítéken. Mindig meg kell állapítanunk hogy ezek a csütörtöki bulik a legjobbak. Pedig mindig ugyan azok az emberek vannak, de valahogy mégis mindig nagyon jól érezzük magunk. Talán azért mert ez az első buli a héten és mert ilyenkor leginkább csak külföldiek vannak, a dánok ilyenkor még nincsenek jelen, nekik csak pénteken kezdődik a hétvége. Pénteken nélkülem mentek el a lányok, mert kicsit betegeskedtem és ki kellett pihennem magam szombatra. Ennek az lett a következménye, hogy ismét megállapítottuk, nélkülem nem mehetnek bulizni, mert annak baj lesz a vége... :P Elérkezett a szombat, Imola tényleges szülinapja. Rakott krumplit kapott tőlem szülinapi torta helyett. Végülis az alakja hasonló, meg rétegekből is áll, úgyhogy na. :D Estére Retro volt tervbe véve, mivel ingyen belépés és 2 óra ingyen pia (nem csak sör) volt kilátásban. Otthon már kellőképpen megalapoztuk a hangulatot egy kis tequila és fütyülős segítségével, úgyhogy a klub előtt álló hosszú sor sem vette el kedvünket és lendületünket. Bent aztán gyorsan ittunk pár jägert, amit öblítettünk rumos kólával és sörrel... Hát mondhatom fülig ért a szánk egész este. :) Zárásig ott voltunk, ami most egy órával többet jelentett a szokásosnál, ugyanis ezen az estén kellett átállni téli időszámításra. Azt hiszem kellő képpen megünnepeltük a szülinapost. :)

Hétfőn újból ellátogattunk a Monday Cafe-ba, ami halloween-os díszekben pompázott... Azaz sok műanyag pók és töklámpás volt minden fele. :) Amúgy a menü csirkecomb volt krumplival és salátával, szóval végre valami normális hús is jutott a szervezetembe... Amúgy halloween alakalmából volt egy kis játék is, egy kancsót megtömtek műanyag pókokkal és meg kellett saccolni hány darab van benne. Hát nem nyertünk. :P

Csütörtökön ismét Quiz night volt a koliban, mint minden hónap első csütörtökén. Az 5 fős csapatunk állt: Csenge, Imola, Kati (aki Imola ismerőse és egy éve itt volt ő is erasmussal most pedig a gyakorlatát csinálja itt) és Kati barátja (aki egyébként egy dán fiú). A srác szerencsére eléggé kiművelt fiú, úgyhogy sok választ tudott. Vagy mondhatjuk úgy is, hogy csak ő tudott válaszokat. :D Bár volt egy-kettő amire én is tudtam a választ, de ő gyorsabb volt itt is. :P Szóval végül legalább nem utolsó helyen végeztünk és jól szórakoztunk és mivel ezt a csütörtök esténket nem az A-bárban töltöttük, végre a pénteki órámra is benézhettem (aminek sok haszna nem volt, dehát mégis).

Pénteken nagy dán ünnep volt, ugyanis az Albani sörgyár ezen a napon kezdte el forgalmazni a karácsonyi sört. :D Karácsonyi sört,  azaz Jule bryg-t már 1960 óta hagyomány szerint minden évben kiadják. Ez kicsit erősebb a szokásos söröknél, 7%-os az alkohol tartalma. Ennek örömére a dánok mindig rendesen berúgnak az év ezen napján (is) és boldogok annak ellenére hogy a napot már hetek óta nem látták (lásd fentebb :D). Szóval ismét bebizonyosodott, hogy ők aztán tudnak élni... Alkoholista egy bagázs az tuti. :) Csak nekik juthat eszükbe karácsonyi sört készíteni. :) És ha már itt tartunk, van nekik húsvéti sörük is, bár azzal sajnos nem fogok találkozni. Ennek örömére szombaton Imolával elmentünk sörbeszerző körútra. LIDL-ben akciós volt a karácsonyi sör (hát persze) úgyhogy vettünk párat ínségesebb időkre. :P Aztán átmentünk a Føtex-ba, ott beszereztem az Albani gyár többi sörkészítményét is, mint pl. a zsiráfos sört meg az HC Andersen-est. Igen, itt Andersenről még sört is neveztek el... És nem is akármilyet (9%). Nem egyszerűek.... :)

Egy szállóigénkkel búcsúzom: "Ezmiez?? Sto eta, wadafakk, miez?!" :) (köszönet érte Lorán Barnabás Trabarnának :D)

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmus-odense.blog.hu/api/trackback/id/tr623362932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása