Sajnos ismét hanyagolnom kellett kicsit az élménybeszámolókat, most megpróbálom lehozni a lemaradásom. Ennek legfőbb oka, hogy most már eléggé hosszúak a napjaim a suliban, sajna ide is elért a finish hangulat... Minden nap bent vagyok reggel 8tól délután 5ig-6ig... Elég fárasztó. Délelőtt tanórák, délután meg a projekteinket próbáljuk összehozni mostmár eléggé feszített tempóban. De pénteken végre leadtuk az acél-projektet, úgyhogy 3ból 1 letudva. 49 oldalas lett a report és 6db A3-as rajz. Jól nézett ki a nagy kupac papír, amit leraktunk a tanár asztalára. :D Csütörtökön pedig az Experts in Teams-es projekteknek lesz a Városházán egy kiállítás tartva/prezentációs nap tartva. Remélem tényleg csak kiállítás lesz majd és nem kell beszélnünk nagyon a dolgokról.

Amúgy most már elérkezett az a pillanat is, amikor sötétben megyek suliba és sötétben jövök el. És ráadásul még az időjárás is teljesen elromlott az utóbbi két hétben. Folyamatosan viharos szelek vannak és néha ehhez hozzájárul egy kis felhőszakadás. Hát már a végén túlélő kerékpáros leszek. :D De nem panaszkodom, mert eddig legalább viszonylag jó időnk volt. Nade most belekezdek az elmúlt hetek eseményeinek felsorolásába.

Egyik hétvégén elmentünk Imolával és Csengével korizni. Van egy jégcsarnok nem olyan messze innen, szóval biciklire pattantunk és eltekertünk. Előre rettegtünk, merthát tudjuk milyen lökdösődősek ezek a helyiek, és akkor ehhez adjunk hozzá korcsolyát és jeget... Ja és azt hogy ha jól számolom 3 éve nem volt a lábamon korcsolya... :P Béreltünk lábbelit, aztán szép komótosan elindultunk a jég felé. Nagyon sok volt a gyorsan száguldozó kisgyerek, szóval ajjajjj.... Hát az első fél órában Imolával csak a fal mellett, kapaszkodva mentünk, de utána elkezdtünk belejönni. Ment zene is közben, beraktak egy O-Zone CD-t és az ment végtelenítve. :D Elég poén volt, amikor leesett hogy mit is hallgatunk. :P A jeget kb óránként letisztította egy gép, eközben megpihenhettünk és forró csokiztunk egyet. Kb 3 óra csúszkálás után indultunk el haza. Jó volt végre a biciklizéstől kicsit eltérő testmozgást végezni. :P

Advent első vasárnapján a belvárost gyönyörű fényekkel díszítették fel, teljesen karácsonyi hangulatot teremtve. Csengével betekertünk este, hogy megcsodáljuk. A sétáló utca elején leraktuk biciklinket és gyalogosan indultunk el a felfedezőútra. Végigjártuk az egész belvárost, a sétáló utcák felett végig égtek a fények, a főtéren pedig felállítottak egy hatalmas karácsonyfát, amit fel is díszítettek szépen. Aztán másnap Monday Café után megint bejöttünk, hogy Imola is láthassa a kivilágítást.

Aztán beköszöntött a december. Hétvégén Goodbye Party volt a Retroban. De előtte még átmentünk Csillához és Eszterhez, akik házavató bulit tartottak. Még maradnak egy félévet és úgy döntöttek összeköltöznek akkor már. Nem gondoltam volna hogy ennyire a vége felé még fogok új embereket megismerni, de úgy látszik tévedtem. :D Kb 15-en lehettünk, iszogattunk, eszegettünk, beszélgettünk. Jó volt egy kicsit zártkörűbb dolgon is részt venni. Aztán amikor eljött az idő, elindultunk a Retroba. Szerintem majdnem mindenki ott volt az erasmusosok közül, nagyon jó volt mindenkivel találkozni és ráeszmélni, mennyi embert ismertem meg az elmúlt pár hónap alatt. Tényleg nem sok olyan volt, akit legalább látásból ne ismertem voltam. Szóval 11 és 1 között csak ESN kártyával lehetett bemenni és jött megint a három ingyen sör... Ezt sosem lehet megunni. :) Aztán 1 után már jöttek befelé a dánok is, de szerencsére még így is többségben maradtunk. :)

 

Aztán ezen a pénteken meg az olaszok szerveztek házi bulit a CMK-ban. HC Andersen party volt, a hirhedt 9%-os sör tiszteletére. Egyedül mentem, mert Csengének és Imolának beadandót kellett írnia a hétvégén. Megérkeztem, direkt fél órával a meghirdetett kezdés után, mert tudjuk, hogy milyenek ezek a mediterrán népek ha az időről van szó, de még így is elsők között voltam. Beléptem és 8 fiú fogadott, szóval vicces volt. Szerencsére a többségüket ismertem, aztán Maurizioval beszélgettünk, amig megérkeztek az emberek. Szerintem jóra sikeredett a buli. A házigazdák vettek három rekesz sört, úgyhogy volt mit inni és pont annyi ember volt, hogy tele volt rendesen a ház, de mégsem volt tömegnyomor. Ott volt Eszter, Csilla, meg Mónika is, úgyhogy még magyarok is voltak. :) Aztán mivel nem akartam egyedül hazatekerni éjjel, Csilláéknál aludtam. Hát azok a csajok nem normálisak, de a pozitív értelemben. Nagyon szeretem őket és azt a hangulatot amit teremtenek. Nagyon vicces minden egyes velük eltöltött perc, nagyon sokat nevetünk és erre nagyon szükség van ebben a depresszív időjárásban. :D Szombaton Eszternek tartottunk szülinapi bulit náluk. Iszogattunk, játszottunk, jól éreztem magam. :)

 És amit még a jövő hét tartogat... Megnézzük most már kedden az Andersen múzeumot, ha már egyszer itt vagyunk. Aztán csütörtökön prezentációt tartunk a Városházán, este búcsú party az A-bárban. Hétvégén meg megnézzük a karácsonyi vásárt. Aztán vasárnap repülök haza.

Szóval már csak 1 hét, és otthon leszek a karácsonyi szünetre.... Eléggé vegyes érzések kavarognak bennem ezzel kapcsolatban. Fura mivel Csenge és Imola már nem jönnek vissza, a január azért eléggé más lesz nélkülük. És átragadt rám is az az érzés mintha végleg mennék haza, pedig aztán jöhetek még vissza. Őszintén szólva örülök hogy csak hazaugrom most, még nem sikerülne feldolgoznom ha vége lenne az egésznek. Bár lehet ez januárban sem fog menni. De azért így még lesz egy kis időm lélekben felkészülni erre is... Na szóval, rettegj Magyarország, jövök!!! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmus-odense.blog.hu/api/trackback/id/tr243442617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása