Hétfő. Végre kezdődik a suli. :) Korán kellett kelnem, hogy beérjek a 8:15-ös kezdésre, mivel a suli biciklivel is majdnem fél órányi tekerésre van a kolitól. Structural Vibrations alias valami dinamika féleség volt az első órám. Azaz lett volna, ha nem marad el. Szépen megérkeztem 8 órára, ahogy azt illik első nap, felmentem a teremhez, ami zárva volt. Gyanús volt az is hogy nincsenek emberek a folyósón. Aztán jött egy srác, ő is megpróbált benyitni, hát neki sem sikerült :) Kb óraekezdésre érkezett még egy lány, így 3-an vártunk, ekkor már tényleg nagyon gyanússá vált a dolog, mivel mindig azt hangoztatják, hogy a dánok mennyire pontosak és időben kezdenek mindent és nem késünk. A srácnál volt laptop, megkértük nézze már meg, hogy nincs-e valami üzenet. Hát volt. Még beiratkozáskor kaptunk egy sulis e-mail címet és arra küldték az infót, hogy az első óra csak szeptember 19-én, azaz 2 hét múlva lesz. Hát ezek után tekerhettem vissza a koliba, de legalább megvolt a napi 1 óra testmozgás. :P Azt hiszem ezek után sűrűbben fogom nézni az e-mail-jeimet.

Kedden bementem a suliba leadni pár hivatalos papírt és feliratkozni az ESN irodában a szeptember 17-18-i Cottage Trip-re. :) Dalby-ba fogunk ellátogatni, ami a Fyn-sziget északi részén helyezkedik el. Nosztalgikus lesz, szerintem olyan lesz mint egy osztálykirándulás. :D Már nagyon várom.

Aztán szerdán végre volt déltől egy tanóra szerűségem. Bár konkrétan ez sem az volt. Az Experts in Teams című projektes órámnak volt bevezetője, ismertetője. Sok-sok cégtől (kb 10-12) jöttek emberek és bemutattak egy jelenleg náluk folyó projektet. Majd ezek közül kell választanunk vasárnapig, hogy melyikhez szeretnénk csatlakozni. Még nem teljesen értem, hogy egy építőmérnöknek tanuló diák, azaz én, hogy fogok tudni hozzászólni a feldobott témákhoz, de majd kiderül. :D Három céget kell megjelölnünk, és az egyikhez fognak berakni. Az első projekt, amit megfogott, egy majd a föld alá épülő sportcsarnok világításának és hangszigetelésének megoldása. Ennél végülis el tudok képzelni feladatot magamnak, pl hogy hogy erősítsük a plafonhoz a dolgokat meg ilyenek. :P A második egy ilyen energia újrahasznosításos dolog. A cég épületét akarják átalakítani 100%-an környezetbarátra, szélkerekes, napenergiás, szennyvíz, hulladék újrahasznosításos dolog. Ez a témakör már régebb óta érdekel és szerintem igen hasznos lehet majd a jövőre tekintve. :) A harmadik meg egy kórház korszerűsítése, tereinek kialakítása, átszervezése. Szóval ez a 3 volt, ami felkeltette az érdeklődésem, de ezen kívül lesz aki versenyautót fog építeni, vagy szállítási logisztikát szervez. Szóval elég sok minden volt. :)

Csütörtökön megtapasztalhattam a "biciklizzünk zuhogó esőben a suliba" életérzést. De hiába az esőkabát, a nadrág attól még széjjel ázik, de szerencsére mindenre felkészültem és vittem magammal váltás ruhát. :D Hát mondja bárki is h nem gondolkozom előre. :D Amúgy mindenki ilyen esőkabát anyagú nadrágra felvehető nadrágot hord esőben tekeréshez, majd ha látok egyet, lehet veszek. :)

Acélszerkezetek az EC3 szerint című órám volt 8tól. Egy idősebb bácsika tartja, elég lassan beszél, ami sokkal jobb mintha gyorsan beszélne.:P 4 órás tömbösített órákat tartanak itt, 8tól 10ig végigvettük a statikát, a sziltant és egy kis acélozás is belesűrítettünk, képlékeny, rugalmas megnyúlás meg keresztmetszetek osztályozása. Hát ha nem tanultam volna már ezekről, valószínűleg egy szót nem értenék a dologból, így viszont egész elviselhető volt. :) Miután az elméleten végigszaladtunk, a bácsi adott 4 feladatot, majd mondta h akkor most ezeket oldjuk meg és hogy ő most akkor megy. :D Szóval 10-12ig ilyen önálló-csoportos feladatmegoldás volt. Érdekes szisztéma. :)

Este "Quiz night" volt a koliban. 5 fős csapatokat kellett alkotni és kérdések voltak különböző kategóriákban, ezeket kellett megválaszolni. Voltak ismerd fel a kaját képről, ki építette, ki találta fel, filmes, sorozatos és történelmes kérdések. Nekem legjobban a ki találta fel téma ment, a többi lánynak persze a sorozatos kérdések feküdtek jobban. Ebből is látszik hogy nem vagyok teljesen normális. :D Végül kb középmezőnyben végeztünk.

Ma nagyon szép ídő volt, jó volt a változatosság kedvéért nem zuhogó esőben tekerni. :D Acélszerkezetes projektes óránk volt. Ugyan az a bácsi tartja, mint a sima acélt csütörtökön. Egy Robot Analysis nevű programmal ismerkedtünk, ami az AutoCAD-es családba tartozik. Ezzel kell majd a házit megcsinálnunk, ami konkrétan ugyan olyan acélszerkezet tervezése lesz mint acél2-ből otthon. Három fős csoportokat kellett alkotni, pont 3an vagyunk magyarok, de megbeszéltük hogy inkább külön kéne hogy mégiscsak tanuljuk az angolt. De a sok lengyel nem igy gondolkozott és gyorsan egymással feliratkoztak. Szóval végül mégiscsak egy magyar csapatunk lesz, szóval Norbival és Andrással leszek. Én nem bánom. :)

Este megyek az olaszokhoz tésztát vacsizni. :) Biztos nagyon fincsi lesz. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmus-odense.blog.hu/api/trackback/id/tr443204783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása